Text description provided by the architects. Located in a modest residential neighborhood of sector 20, Panchkula, the Brick House, with a plot size of 42’ X 82’, overlooks a woody park towards South and South-East across the road on the front, and shares its boundary with a lawn on the South-West, offering picturesque views of nature along two major frontages. The family consists of a couple in their fifties and their elderly mother. They wanted three bedrooms, a decent kitchen with a separate cooking area, and a large common space with living and dining. As the client was reconstructing their home, they were clear that they wanted to have unbound access to the lawn, which happens to be one of the perks of the site’s location and orientation. They wanted to make the lawn a part of their day-to-day routine. To read more ‘Click